Posted in Brez kategorije

Pravi kompliment za pravi moment

Večkrat me zagrabi sla po sprehodu firbca po pašniku neke meglene sreče, da bi vprašala: »Ej, kateri je bil najboljši kompliment, ki si ga kdaj dobil(a)?« Sama sem se krčevito oprijela nekega komplimenta, ki je bil v bistvu nasvet prijatelja in me zdaj večkrat preganja po poljih navdiha, dokler jih ne požgem v občutenju svoje brezizhodne labirintovske izgubljenosti v tem svetu gonje za napredkom.

In potem s tem tudi ravno ne položim obliža čez vse, ko se naslonim še na besede prijateljice v drugi smeri, ki me sicer ne izneveri. In potem se potlačim s komplimentom drugega prijatelja, ki kot večina vplivnežev v mojem mikrokozmosu živi še bolj v mojem spominu, prebujenem v domišljijskih igrah. Na tej točki lahko pogruntaš, da gre bolj za to, kaj ti nek kompliment da v smislu, da ti doživljanje te(h) besed(e) bodisi vpihne veter pod lastna jadra bodisi pristriže tvoje peruti. Oboje skupaj bi moralo biti ravno prava kombinacija, ki uravnoteži tvoj polomljen let. Vsak, ki je zmožen zares čutiti in iz tega izhajati do meja, kjer se prične dvigovati v nebo, rabi tudi prizemljitev.

:) snopnjenje (:
xX Snopnjenje Spominov Xx

V bistvu je eno prejeti kompliment v živo v smislu barve trenutka, drugo pa spominska uporabna vrednost (ne)sprejema tega komplimenta. Slednje je tudi priročna mentalna sestavina, ki jo imaš lahko v žepu kot vizitko, da ti pač pride prav, ko je treba. In po želji jo obračaj v vse smeri in jo poglej pod vsakim kotom in pod različnimi svetlobnimi snopi. Razvij to, kar si slišal, v idejo, ki je večplastno uporabna in pri tem pazi le, da prizemljitev katerega izmed vidikov, ki izhaja iz doživljanja zadevnega komplimenta, ne ugonobi tega, kar si.

In sploh ni važno, ali gre za najdaljšo možno in ultrakompleksno besedo, besedno zvezo ali sestavek stavkov, ki komaj še stoji ali pa za nekaj ekstremno preprosto povedanega. Vsebina je itak vedno stvar interpretacije in tu ni meja pri uporabi. Vzemi si to pravico, da izrabiš lastno kreativnost za (upajmo da) dober namen in naj ti občutek krivde potem ne izsuši vse volje za nedoločen čas.

S komplimentom po tvoji lastni izbiri za v tvojo osmislitev trenutka do pravega občutka,

Wingia

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.