Posted in Brez kategorije

Reklamno vzdušje, ki naj ne vodi v malodušje – naj te v pravi reklami pravilen navdih zdrami ;)

Vsak po svoje, ja. Vsak se predaja svojemu (ne)delu in obveznostim na svoj način, vmesna mašila za bodisi premostitev bodisi udušitev domnevne praznosti trenutka si pa ravno tako išče ali pa ga sama ulovijo kar tako, spotoma mimogrede. Tudi če se samo sprehodiš do lonca (ali grelnika ali džezve), kjer vre voda (ali piskajočega čajnika, ki tako starinsko prefinjeno oddaja zvok, ki spominja na križanje zvoka starega parnega vlaka ali ladje in zavijanje vetra ali pa moderneje – avtomata, kjer nastaja tekočina za tvoj dušni eliksir) in vmes gruntaš kaj boš napisal na svoj nakupovalni listek (ali natipkal na kakšno napravico, stvar načina vživetosti v (ne)sprejemanje tehnološkega digitalnega razvoja s strani vsakega od nas pač) te morebiti ujame idejna misel, ki te sprašuje s čim te je ujela v svojo “past” tista reklama, ki ji je uspelo tvojo varčevalnost (primorano ali ne), dejansko prepričati v predajo v smislu načrtovanega nakupa.

Slogan, ki se zares lepo zrima, da se ti zazdi kot da bi namesto ločila na koncu vzletel metulj z rože po tvojem vonju ali okusu morda za odločitev za nakup še ne zadostuje, mogoče pa tvoje (ne)naključne misli, ki te spomnijo na tisti opomnik iz jutranjega e-maila ali ponudbe v simpatičnem časniku, smeh ob reklami, kjer se nad neko privlačno jed spravi simpatična kreatura, vprašanja, ki ne zvenijo iztrošeno izrabljeno, klicaji, ki ne izpadejo preagresivno, ampak ravno prav simpatično opominjajoče, pohvale s statistiko, ki ne spuščajo v svet preveč trpkega vzdušja in so tudi prikladen nagovor potencialnim kupcem, zadoščajo za trud domala vsakogar, da se potrudi še sam zmagati v notranjem boju med ja ali ne.

Pravi sprožilci na prave tipke vsake miselnosti nedvo(u)mno obstajajo. Kadar se jih ne najde za ciljno publiko v zadostnem številu, kreatorjem vpliva nanje vseeno ostane tolažba, da jih bo ujela tudi potreba po nekem izdelku ali storitvi.

Včasih se zgodi, da ostanek sendviča izpade prav posrečene oblike. Oblike, ki lahko vodi v slike. Slike pa so lahko tudi v (ne)odpadni obliki reklama: sendvič se bo do konca pojedel, na podlagi simpatične slike pa bo novega nekdo drug snedel. 😉

Všeč mi je, ko je z reklamo, kakršnokoliže, izkazano spoštovanje večim skupnostim njihovim morebitnim nasprotovanjem navkljub, ko je dieta od navdiha izpolnjena s svežimi idejami, od katerih je um zdravejši in krepkejši, ko se z njo ne pozabi na skrb za okolje v povezavi s poudarjanjem pomena narave (najsi gre za vtis, ki ga dobiš v reviji o opremljanju doma o postavitvi izbrane rastline v poseben kot po pravilih energijskih ved ravno prav poduhovljenih ustvarjalcev (~energetikov) ali za (ne)izpuste/manjše izpuste/manj škodljive izpuste v obliki zapisa pod lično fotografijo avtomobila, ki uživa svoj tek koles po poti v objemu urejene čim pristnejše naravne okolice, ki je po možnosti ravno prav sfotošopirana, da ne popači realnosti na zgrešen način). Všeč mi je, če oglaševana zadeva v okvirju (panoja, roloja, ekrana, strani…) ne buhti od samega napuha, ki sicer ni brezciljno tak in to mi je všeč z vidika če pomislim da bi jo v nepravem trenutku gledal nekdo, ki bi ga to zbodlo na neprijeten način, ker si tega ne bi mogel privoščiti, potolažim pa se lahko, da si vsak zmore na podlagi ugledanega prizora vsaj zgraditi sanjav načrt o lepšem jutri, ko bo njegova mala zmaga njegov velik uspeh, kateri bo vodil v nadaljnje. Z nakupom ali z razpravo s prijateljem, kolegom, znancem, ki je nadaljna reklama, morda še učinkovitejša (nekdo bo že izvlekel lepšo bobi palčko iz kozarca ali slamico iz smutija ali trenutno glede na začenjajoči se letni čas aktualnega ledenega čaja <napitki za ohladitev so dober reklamni trik tudi za zabavo v razpravi ob proučevanju prednosti nereklamiranih reklam>). Lepo je tudi doživeti nezrežirano oglaševanje, ko zavohaš parfum ali sončno kremo na mimoidočem pa kot v prizoru iz zrežirane serije zapluješ v ta vonj, opazno ali ne. Ali pa zavohaš juho pri prijateljici, ki te spomni na članek z jušno dieto in se vnaprej razveseliš vonja, ki se bo razgrnil po prostoru pri tebi, ko si jo boš pripravil(a)/ti jo bo nekdo pripravil. Ali pa si boš začasno rešitev v odrekanju zaradi načrtovane spremembe za potrebe zdravja sam skreiral že s tem, da boš dušo po malem nahranil z vonjem, barvo, vtisom in si na tak način udušil trenutno željo, z razlago tvojega podviga pa odprl motiv nakupa komu drugemu. Bi pravila temu solidarnostno oglaševanje, recimo. Morebiti bo uporaben motiv za nakup tudi pomirjajoč pogled na za potrebe tvojega okusa takrat ravno prav s strani drugega izbrano barvo oblačilnega predmeta, ki bo koristil tvojim očem in pobožal tvoj vid, ti pa si ga boš tako z utemeljenim razlogom zapomnil. Včasih je ravno utemeljen razlog motiva za nakup najboljši vzgib za to dejanje nakupa, ki si ga želi več strani.

(Ne)pristnost marketinga ima stranske učinke v več smeri, prikroji si njihov vpliv za občutek lastnega zadovoljstva in neobremenjeno pripravljenost za potencialni nakup.

Wingia

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.