Posted in Brez kategorije

Zajemi z dlanjo poletje, spusti ga vase. Naj vročino odnese pristno zavetje, ki je čas, ki ga imaš le zase. ;)

Uvodno napovedno podnapisno pojasnilo aka poletna preambula predpisa kako preživeti v zagužvanem megamestu, ko je to skladišče nadtridesetnih temperatur: je že napoved napovednika vsebina napovednika. Ups! 😁

Migriranje med manjšimi in večjimi mesteci in mesti je lahko način življenja ali primoranost zaradi vezi, ki jih stkeš iz kdovekateregausodopotnegarazloga. Preskok je enostaven, ko si ga dodobra navajen, je pa malo manj prijeten, kadar imaš slučajno slabši dan, luna ni v idealni poziciji glede na ostale planetarne premike sodeč po znaku, v katerega te astrološke pogruntavčine predalčkajo, sploh pa mi verjetno ni treba posebej poudariti, da mora biti poletna vročična vzhičenost na precej visokem levelu, da te ne ovira niti vročina, zlasti če se ne prevažaš od točke C do točke X v hladilniku športne izvedbe in ti potem vmes kakšen uslužnež ali uslužnica ne dela sence med neizbežno izpostavitvijo sončni pripeki. 😉 

Kako se znajden v kupoli uskladiščene vročine betona in hrupnih vibracij počutiti dobro, če si se premaknil iz prisilno zmanjšano urbanizirane viseče mreže, kjer si pajčevinil v majhnosti miru in hitrejšega dosega hladu v prej navedeno stičiščno središče (ne glede na trajanje posamezne epizode umaknjenosti enega od drugega, preskok zna biti vselej očitnejši od stopnje zavednosti njega samega)?

Je težko zamižati na eno oko (okej, ja, včasih je treba pripreti obe očesi za več trenutkov v enem manevru, priznati ni muka ;D) in se skušati sprostiti in samo … biti? Je, če ti morebiti ravno danes notranji glodalec gloda nepripravljeno potrpljenje, če se pelješ tu in tam z avtobusom, kjer se obte zrine marsikdo. Kaj pa, če bi bil edini človek na svetu in ne bi mogel izkusiti dotika? Če bi bil kot v karanteni sam s sabo venomer? Ja, nekaj vmes, na slabe dni bi tudi to pogodbo samotnosti podpisal brez zadržkov, da bi ja ne videl nikogar, ampak vseeno, nisi sam, prisilni okvir bivanja v večjem mestu te umešča med druge in sprijaznitev je dobra za tvoje črvičke, da pustijo načete živce pri miru. In morda te ujezi, če dobiš v centru prestolnice kavo v skodelici, na kateri je še ostalo malo šminke prejšnje kavarične gospodične. Boš nahrulil natakarico, ki je dala posodo prati vseeno povsem prav, a je druga zaposlena pozabila nadeti očala, ker je delala milijondvestosedeminšestdeset stvari hkrati in spregledala drobno rozardečo packico? Nič kriva nič dolžna se pošteno trudi prigrarati svoje plačilo za razliko od koga, ki mu je denar vseeno padel z neba, zdaj pa nehvaležno nesramno, ker mu je to stopilo v zatilje, zmrcvari dostojanstvo vsakogar, ki prejme njegovo naročilo. Ozri se kdaj po tujih vlogah, naj gre za trolo ali lokal. Nisi sam niti takrat, ko ne želiš biti in ko nekoga rabiš, verjetno. Davek za to je, da tudi sem pa tja nisi sam, ko se to ne ujema pod pravim korenom v izračunu tvojega trenutnega navdiha ideje o izolaciji. Ker prežet z malo slabšim občutkom v sebi potem nabereš še nekaj minusov za na seznam pritoževanja v notranjem monologu, morda potem zate kljub pripeki, ki ti je zlepila tanobel majico na hrbet, ni odrešujoča niti ploha, ker je nisi voljan dojeti kot čarobno poletno nevihto in ujeti njene eksplozivne svežosti v svojo bit, da te ravno prav vznemiri. Tudi če je v tvojem svetu prepovedano stvari občutiti, nisi niti dovolj duhovno naravnan vsled svoje tečnosti, da bi dojel, da se nevihtni oblaki pač razjezijo, ker ne čuvamo narave kot bi jo bilo pod mus ne da nam to kdorkoli oz. karkoli zapove, ti si tu ja središče vesoljnega problema, brez dežnika in moker do kože. Ja pa strela poletna, kaj ti tu ni prav, če si zavistno pogledal k čofotajočim v fontani, če si se od daleč neopazno sprehodil skozi plakat, kjer se svetlika svežina namakalne površine? Zdaj si moker zastonj, tudi vroče ti je manj. Frizura se da vedno poštimati, poletno razmršena je pa že od praveka modne zgodovine frizerstva še na meniju salonov, kjer jo moraš drago preplačati. Zdaj si jo pokasiral(a) zastonj!

Mindsetting torej. Sam imaš daljinca, sam imaš tudi gumbe, če po daljincu ne moreš tapniti dovolj odločno v intenzivnosti lastnega hlastanja po spremembi. Samoupravljanje pusti za kdaj drugič, če te odnaša v negativo, samo predlagam (da ne bi zdaj renčal še na moj post, ker ne bo efekta. ;D).

2 vmesna uporabna nasveta pred zaključkom te poletne kepice vzpodbude za v skodelico tvojega dne, ki sicer tudi imata svoje zveze z moodom, sploh pa sta dobrodošla za tvoje telo,  pri čemer ocenjujem, da gre za koristno odkritje z moje strani:

  • če si v gneči v mestu, rad(a) bi se napacal(a) na hitro s kremo z zaščitnim faktorjem pred uv grožnjo, ki je nimaš, a dovolj si skrbno naravnan(a), da bi se namazal(a) na večih mestih: skoči po sončno kremo za otroke, je visokozaščitna in v osnovi ne loči obraza in telesa, tako da je idealna premostitvena rešitev.
  • če bi se rad(a) res osvežil(a) s hladnim tušem, priporočam tuširanje z intimnim milom, ki je ravno prav osvežilno, po vsem telesu.. Uravnavanje ph-ja spodaj in zgoraj ni slaba ideja, sploh pa ne more biti zgrešena, osvežitev povsod pa naj tvojo intimo naredi osvežujoče prebujajočo kot ko prvič poleti z dlanmi zarežeš v gladino morja.

V primernem prostoru po izpostavljenosti vročini na poletnem sprehodu, kjer si vdihnil utrip počitnic na mestni način, odpri najljubšo ohlajeno pijačo, si naravnaj glasbo, ki poka po tonih od pozitive nekje do dobre polovice ali dveh tretjin, se oprhaj s hladno vodo, pusti, da konice las božajo tvojo kožo in se frizura postavi sama med sušenjem, ko drsiš ujet v objemu glasbe, pozabljajoč na neprijetne nepomembnosti in bodi eno s poletjem, kjerkoli si. Izklopljeno vklopljen, a TI.

<https://www.youtube.com/watch?v=JDUrp-l_dj8&gt; (Objemi poletje, spusti ga vase. ;))

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.