Posted in Brez kategorije

Poletna komunikacija bi lahko bila v vsakem primeru pod črto pozitivna vzvalovacija minus formalizacija. :) Relax, there should be no tax. :D

Delo gor dol, levo ali desno, (ne)delo gor dol, levo ali desno.. poletje je pod vprašajem resno stresno. Zato tokrat malo umetniški in zgolj delno svetovalni post na temo poletne komunikacije (se ga pa da preslikati in potem tudi v idejni sliki adaptirati za druge dobe, verjetno tudi ledene, najbrž, ne vem, glede stopnje verjetnosti nisem prepričana verjetno! :)).

Poletno poletje.. polet, z zaletom ali brez. Kakšna prosta ura ne škodi, da jo izpolni drugače preživeti čas. Seveda, lučke v ritmu glasne glasbe v ravno prav nagužvanem neambientalnem ambientu morda ukradejo kakšen ritem vikendu, kjer ni treba posebej širiti intelekta, če si ne vzameš pavze, kjer po nekem čudnomestnem nenaključnem spletkarjenju okoliščin ujameš v objektivu vida, ki se morebiti tudi izperiferira vsled zanimivega dialoga, kompatibilnega sogovornika v večplastnem kontekstu, ampak na kakšni pijači pa manjklepetajoča figura mora ujeti pravi val toka besed, da ga s sočivkačem ali več le-teh zajezdi prav dostojanstveno. Seveda, so neuspešni poskusi flirta, poletno praskanje za tistim upanjem po pravilnem izboru vrečke presenečenja za lepši trenutek, nekateri posrečeno simpatični in nekateri odvračujoči nekje do cevi kanalizacije z željo, da niti kombija za tv kanalizacije še lep čas ne bi bilo na spregled, ker se izjalovijo v svoji ponesrečenosti. Je pa precej odvisno od tega, kako (ne)pripravljen in (ne)voljan si širiti svojo socialno pajčevino.

Tisti stranski oboki pajčevine ponavadi ne škodijo, morda kdaj kasneje pajek iz njih nadaljuje svojo mrežo, je pa na tebi, kaj boš kdaj zinil in kdaj česa ne boš in kdaj boš tam in kdaj te ne bo niti slučajno dovolj blizu. 

Če si naravno talentiran zabavbav (zabavni bavbav :D), bo nemalokrat tudi pogovor sproščen spust po toboganu, po slavnem čofu pa se odloči ali boš pri tem, ko pokukaš izpod vodne gladine, pogledal nazaj k vrhu tobogana in počakal zaspuščača ali boš v svojem individumu splaval v svojo smer.

Če nisi, bodi vseeno ti. Tisti, ki bo za pogovor s tabo, bo že vedel in zaznal kako držati krmilo. Vseeno si še vedno oboje, od vsega mogočega je nenazadnje odvisno, kakšna bosta pogovor in njegov izplen.

V intimi se misel jasneje oblikuje,
najsi te um slači ali te zgolj sezuje.
Naj bo mir s tabo v zabavi ali v šelesteči naravi.
Tudi v delavnici ali v spalnici,
poslušaj svoje miselne valove
in buden in speč zatavaj v prave svetove.

V trenutkih samote lahko bodisi nabrusiš lastna um in jezik, si izklesaš jasnejši izvleček pogovora, ubesediš v poletno ravno malo bolj pregreti misli (takrat ali pa pač še) neizrečeno. Naredi to kar fizično. Konec koncev boš imel(a) na podlagi tega, kar v lastnih slojih začebuljene privatnosti zasebnih uric delaš, ustrezno vizitko, tako, neregistrirane postranske nezaslužkarske dejavnosti, ki bo ena od tistih, ki jih v racvetu momenta privlečeš iz šopa, ki stiska nabor vseh v tvojo dlan, katera ravno prav močno stisnjena v pest tebe, kjerkoli že si, vselej lahko spomni, kako zelo samozadostno izpolnjen si lahko. In pritegni sem pa tja koga do kakšne okenske police, da malo na kratko pokuka v tvojo izbo.

Morebiti bo preveč lepil nos iz vzhičene nadebudne radovednosti na trdno hladno šipo, je pa vselej na tebi, ali boš okno (kaj šele vrata) dovolj odprl oz. ali jih boš že prej pustil odprta na kip ali celo priprta. Lahko si poletno lahkoten, skrit za tisto prijetno hladno tančico svile, lahko so pa predavanja o tvojih aktivnostih samopostrežna na poziv. Prvo je previdnostno čarobna sviloprejka, ki bo tkalka usode, ki že ždi v tebi, drugo pa morda samopromocijsko stilsko dovršen nastop pri prezentaciji lastnega odlikonosa za potrebe izgradnje novih kariernih stopnic. A imej mero, prosim. Ni seksi, ko se ti nos zatakne med oblake in začneš drveti proti tlom. Bolj zoprn kot boš, manj jih je tam dol pripravljenih nastaviti blazino, ki bo ublažila padec z oblakov. Ampak ja, razdeli poletje na intenzivnokomunikacijske, tihe, divjaške, delovno srednjeregajoče trenutke in pacaj s čopičem po tej paleti večih odtenkov – naj jih bo ja dosti, da duša ne bo lačna zaradi hlepenja po razburljivem dialogu, ki napne vse tvoje možganske vijuge in prav po aspirinasto razširi žile, da v pospešenem utripu kri steče zaokroženo vznemirljivo za tvoje bitje skozi vse, kar hočeš-naj bo tak pogovor vrh(unec), ki te izpolni-cilj, ki ni planiran.. Pozabi na markacije za tja in samo.. potuj. 😉

Svetovalna pesem za poletni čvekačvek namesto kocke ali strgančkov ledu v tvojo najljubšo poletno napitno pregreho na steklenem peclju:

Rdeča luč naj se prižge kakšni tečnosti zaradi vročine in slabšega dne, kajti plodnega izcima pogovora se zmečkati ne sme, zlasti kadar ta ni opravičeno orodje v obliki pripravnega pingpong loparja, ki s svojim zamahom z razlogom in upravičeno nazaj udarja. // Pa tudi zamernega zidu ne zidaj previsoko, ker ni prav biti vedno le v senci in v hladu pregloboko in prav rad bi spil kavo v jutranjem soncu, ki še ne žge in besedo miru spusti v zrak na kakšni deki v naravi, ko je to v tem trenutku vse // in nikar ne pojdi na nezmenek v preseksi opravi, da bo potem “kaj se to pravi”, ker nočeš težav – rajši tvoj hovhov kot tvoj mjavmjav. 😉 // Užij val besed, na tleh ali visoko, pojdi globlje, a nikar pregloboko. Če pa se slučajno ti med smehom zaleti, se le pomiri, zapri oči… // Danes je tvoj dan lahko samo tvoj, najsi bo pravi človek s teboj. Tudi ko si sam(a), naj bo poletje vedno tu, da te čarovnija njega spremlja budnega in v snu. 😉

Wingia

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.