Posted in Brez kategorije

Bodi tako šik kot znaš biti za svet tudi v intimnosti doma, sem pa tja… Skok iz udobnoconjenja bo kmalu tvoj novi “doma”. ;)

Kaj, a misliš, da se v meni ne naseli prijetna sproščenost skozi pot od zatilja navzgor do temena pa od zatilja čez hrbet vse do pasu, bokov in nenazadnje preplavlja udobje moje bitje vse do konic zadnjega uda, če po tušu smuknem v trenirko s spetimi lasmi? Seveda, čeprav sem imela tudi faze, ko bi kavbojknjačila v petkah, pa sem se zgolj preobula v nekaj nemotečega za okolico, kompromis bi lahko bila boljša domača haljica iz svile, da… Zakaj, tudi če sem sama? 

Preprost odgovor, cena, ki jo moraš plačati, da božaš svojo ženstvenost tudi v intimi sam s sabo, je davek na račun udobja. Kot trening za lepši tonus. Kot divji tek v breg, samo bolj stacionarno. In je navdih samemu sebi, ko se spotoma med urejanjem domačih in malo manj domačih zadev ujameš v stenskem zrcalu… Danes si bil(a) posebej šik, se ti ne zdi? 

Včasih je dovolj, da po tušu ostane mejkap in vseeno oblečeš tisto seksi majico ali top nad spodnji del trenirke, ki naj bo, za vesolje sveto, prav prilegajoča in po svoje seksi podnotena (ne velja razvlečena trenirka iz praveka nemodnega domotarjenja, ne, tudi meditiraj tak(a), da si si še vedno dovolj všečen/všečna). Sem pa tja se pregreši, da ja ne boš stradala udobja, kajti stradati se v tem svetu ja bi ne smelo, če ti je dano, da vanj nisi primoran bodisi zaradi geografske obsojenosti vpetosti v pretresljivo skromnost bodisi zaradi moža v belem, ki ti ga je zapovedal. Komentiranje modnih navodil kakšne agencije naj bo tu pod lučko “se vzdržim”. 

Ampak vslej gre za isto reč – daj si dihati, a daj si tudi na dušo pihati. Užij se v lepem pogledu nase, dasikrivo to lahko pomeni zgolj sprehod v seksi perilu gor in dol, dokler intenzivno gruntaš, kaj za nekižepač dati nase. Tudi pod trenirko se čuti tvoja energija, tvoja lastna neobremenjena ujetost v blišč feminilnosti (ali moškofilnosti, če si tanobel boksarice oblekel, da se všečiš za lepši “to be continued” del dneva). 

Nisi tu, da boš zgolj ugajal bitjem okoli sebe, ugajati pa jim nikdar ne moreš sebizadostno, če tebi samemu (tebi-sebi :)) ne zadostuje notranji občutek ob doživu lastne pojavnosti.
V samoti, v intimi samostojnega trenutka v zasečasu spontano treniraj (morebiti, če ti ni v krvi biti tak(a), bo najprej potrebna vaja, ki te (z)oblikuje s potekom časa navajanja novih vzorcev bivanja s sabo-kot meditacija, ki se ti bliža iz iščočih začetkov nato spontano, da te zaobjame) “samozasnopočutimsekrasno” stilsko bivanje, medtem ko počneš, karkoli že te je ujelo v ta miselni ali dejanski gib v varnem krogu (no, prej kvadratu ali pravokotniku ali L-ju) tvojega brlogca.

Pomemben si, sebi. Tudi drugim si. A bolj kot božaš svoje bitje z meditativnim negovanjem imidža v zasebnosti, bolj nared si, da neseš svojo sproščeno energijsko auro nato tudi ven, med druge. Se ti je že zgodil nenavadni odziv neznanca na presunljivi pozitiven način, po tem ko si doma ujel tisti val samoizpolnitve, ki te nese? Seveda so še druga magnetna polja v tebi, ki bodo privlekla k tebi različne tipe pozornosti, na tebi pa je, da se vprašaš, kakšne in čigave si v resnici, nenazadnje želiš.

Ampak kadarkoli imaš kakršen koli dan že – SIJ, ker to se sme! Sij sebe v svet… zvezdni prah za tabo naj zapraši parket. Konec koncev je tudi praktično in uporabno malo po najstniško potrenirati bojno opravo za prihajajoči podvig, da boš prav udobno hodil(a) v svoji opravi tja, kamor te bo nesel čar načrtov…

Wingia

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.