Posted in Brez kategorije

Tudi, ko nisi okej, se le polomljeno nasmej. Naučen(a) novega iz teme se spravi, s pravim pristopom boš rekordno spet pri pravi – in le tako se res (po)zdravi. ;)

vir slike: instagram profil lightworkerslounge

Prav nihče ni rojen v oklepu, ki je njegov ščit pred zunanjimi dogodki, kateri nas radi spravijo v negativno miselnost in razpoloženje. Potrebno trdnost lupine razvije naš obrambni mehanizem skozi leta, ki so nas (s)testirala v različnih ozirih in nas sooblikovala v osebnost, kakršna smo danes. In ne glede na to, s čim vse nam je bilo postreženo preko niti usode na paleti naših doživljanj, polni packastih odtenkov najrazličnejših podtonov, včasih se nam še vedno zdi, da na nekaj nismo pripravljeni. Se kdaj vprašaš, zakaj pride tisti “slab dan”, “grozen teden”, “mesec katastrofe”, “za*eban čas”, “težko obdobje”? Se zgodi, da mu večjo težo pripišeš, če traja dlje kot običajno, lahko pa te celo vodi v neko brezupno stanje, ko besniš zaradi “krivice, ki se mora venomer dogajati ravno tebi na najtežji način” in/ali se morda vdajaš v usodo v kontekstu pestovanja notranjega melanholičnega samopomilovanja. Nič od navedenega ti seveda izhoda iz krize, ne glede na to, kakšne vrste in tipa je, seveda ne olajša, zato je oboje, tem dlje kot traja, kontraproduktivno.

Kot pri srednje intenzivni igri ping-ponga se v življenjski igri po scenariju, ki ga v končni fazi zase pišeš sam, moraš naposled odločiti, da boš od sebe odbil žogico, ki je na tebi, kar moraš storiti srednje intenzivno, nemalokrat ravno prav agresivno in včasih nalahno. Prava moč prihaja od znotraj in na tebi je, da vselej, ko zapaziš, da je tvoje razpoloženje zašlo v smeri, ki ni sinhrona s tem, kar je zate dobro, tudi ustrezno reagiraš. To si najprej dolžan sebi, že iz razloga občutka samoodgovornosti, katerega mora vsak človek osvojiti in ponotranjiti na poti svoje vsebinske rasti.

vir slike tega reminderja: instagram profil thegoodquote

Najprej je seveda potrebno z nezavednega “to do lista” črtati samopomilovalne in jezno nergajoče negativizme, ki so hipoma lahko uteha, kmalu pa jih je treba nadomestiti z njihovim nasprotjem, če želiš doseči obvezni premik v pravo smer. Po spoznanju, da te je doletela slaba izkušnja, ki dosega meje tvoje nižje razpoloženjske lega, je obvezna sprijaznitev s tem, ki ni obarvana v negativnosti in preslikana z apatičnostjo, pač pa te mora izpolniti s primarnim zavedanjem, da je, kar je, da sveta vendarle ni in ne bo konec in da tu ni treba predolgo živeti v trenutku, saj vztrajanje sem pa tja, če ni prav usmerjeno, lahko tudi škodi. Pri tem se nujno zavedaj, da je težavni čas začasen čas, da je zajezen in da lahko preskočiš to oviro še hitreje z vložkom nekaj lastnega napora. Nič ni večno, tudi po noči vzide sonce in v temni sobi je včasih potreben le pritisk na stikalo za dostop do svetlobe (kaj, boš pod odejo negodoval, da je temno, ali splezal do stikala?;)).

Vedeti moraš, da nikoli nisi sam(a) v slabem, da je vedno istočasno v vesolju veliko bitij, ki bijejo svoje bitke in četudi se ponavadi zdi vsakomur prav njegov problem največji na svetu, nisi največja žrtev okoliščin. Poduhovljen razmislek, kaj ti hoče življenje dati vedeti, kaj je tisto, česar te želi naučiti je druga stran medalje, ki zaradi nenehnega podajanja iz dlani v dlan, ko ni lahko, včasih od obrabe v naših očeh izgubi lesk: “Vse se zgodi z razlogom”. In tudi ko se ti zdi, da razlog težko naumiš, tem bolj, če je negativnih izkušenj naenkrat nekoliko več, se da razlog(e) vselej odkriti, stvari razložiti na način, ki te lažje (z)motivira za tvoj preboj iz sence na sonce. Včasih le ne gre takoj, ker si preobremenjen(a) z začetnim premlevanjem izkušnje in včasih pride prav tuje mnenje nekoga, ki bo znal na stvar pogledati čim objektivneje.

vir slike: instagram profil un_sent_messages

Iz slednje zaokrožitve odstavka izhajata dva naslednja pomembna nauka: ne premlevaj stvari v nedogled (včasih oz. nemalokrat smo sami tisti, ki si stvari po nepotrebnem zapletemo, otežimo in še poslabšamo s svojimi ogledi misli pod vsemi snopi svetolobe, dokler je že naš pogled utrujen in zamegljen) in naj ti ne bo težko, kadar čutiš, da se moraš združiti za potrebe sinergijskega učinka “več zornih kotov, več nagradnih piškotov, ki jih poglodaš v svoji igrici za prehod v naslednji level”, tudi dejansko prositi za pomoč še koga (tudi, če se najraje iz vsega izkoplješ sam(a) kot jaz:)).

Naslednja pomembna lekcija, ki se navezuje na prvotno, da nikar ne pestuj v sebi grenkosti v nedogled in se sprijaznjeno odločno pomakni naprej je, da se ne zanemari, ne glede na to, kako slabo bi se utegnil(a) počutiti. Nekaj priboljškov ob filmu, nekaj časa razkuštran(a) v trenirki in nekaj drame na način, kot jo zventiliraš v svojem (ne)planskem umiku (poglej tudi post na temo zakaj je dobro biti sam(a)-čas zase si le vzemi, a ne jemlji si ga predolgo v napačno smer), je nemalokrat potrebnih in dobro dene-jočih, a potem je čas, da se školjka odpre in počasi zlezeš kot obrušen novonastali biser v svet in se pokažeš v svoji pravi lepoti. Nič ti ne sme jemati naravno izborenega leska, ki ga pridobiš skozi svojo rast in razvoj, trajneje.

vir slike: instagram profil mypositiveoutlooks

V vmesnem času čim več delaj na sebi. Resda se je včasih težje lotiti podvigov, ko si na tleh, saj rabiš več energije za osnovni privzdig pokonci kot letalo, ki porabi toliko goriva ob vzletu. A let tvoje vsebinske rasti te bo duhovno dopolnil in nagradil za porabljeno energijo z obrestmi. Predlagam dobro čtivo (pokojna Louise Hay ti preverjeno lahko na neškodljiv in zdrav način opere možgane do levela, ko ji to dopustiš, sicer pa beri o osebni in duhovni rasti, delu na sebi, zakonu privlačnosti, brskaj za koristnimi nauki po spletu – ja, tudi družabna omrežja se da tu zelo produktivno uporabiti), čim več gibanja (svež zrak in naše telo v pogonu je kombinacija, ki nam vselej podpihne krila, da letimo dalje očiščeno prevetreni), meditiranje (vključno z meditacijami, ki imajo fokus na ozdravitvi, čiščenju energij, čaker, polnjenju s pozitivno energijo in v naslednji fazi manifestacijske) in pogovor ter tudi zgolj družba z ljudmi (in živalmi, se razume, ki so posebej nadarjeni terapevti:)), ki nam v takšnem miselnem in duhovnem stanju, ko smo malo opraskani po padcu, pride prav v kontekstu, da nam nalepi obliže na rane in nas pripravi do svetlejšega pogleda na svet. Pametno se je v takem času tudi izogniti ljudem, ki so energijsko sicer nižje pozicionirani, da nas, tem bolj kot znamo hipoma biti občutljivi na dražljaje iz okolice, ne potlačijo še dodatno – vmesni link do mojega članka na portalu duhovnost.eu:

vir slike: instagram profil powerofpositivity

Vselej, najsi gre za karkoli že je zameglilo jasnost tvoje slike in/ali skvarilo dioptrijo očal, s katerimi gledaš na svet zunaj (včasih je pa treba le na novo očistiti okna – niti pogleda ne bo treba korektati;)), se potrudi biti za svojo izkušnjo izpolnjen(a) s posebno hvaležnostjo. Še si tu, stojiš pokončno, borec novodobnega časa po bitki, ki zmagoslavno dvigne svoj ščit proti soncu, ko naposled zmaga. Boj je včasih težak (in včasih ga otežimo tudi sami, ker je nemalokrat bolje pristopiti k minusu umirjeno in nalahneje, potrpežljivo s treznim (raz)umom), a druga stran je zasluženo prelepa. In brez prask, ki se z delom na sebi zacelijo še lepše, ti danes ne bi bil(a) ti in tu, kjer si. Vselej bodi ponosen/-na nase in na to, da si zaradi prestanega vseeno lahko (še) bolj zaupaš, da boš naslednjič (še) lažje splezala iz teme, ker si dobil(a) še en dokaz, da zmoreš. Tako zelo zmoreš! 😉

Wingia

2 thoughts on “Tudi, ko nisi okej, se le polomljeno nasmej. Naučen(a) novega iz teme se spravi, s pravim pristopom boš rekordno spet pri pravi – in le tako se res (po)zdravi. ;)

    1. Letošnje leto astrološko in planetarno ne prizanaša, vsak nakasira svoj del, jesenski čas pa nas tudi malo dotečni. ;D Ampak: vedno je potem spet vse kot mora biti. Hvala lepa, si mi zelo polepšala večer. ❤

      Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.